Vanderstraeten bewaakt Limburgse bouwbelangen in Brussel

Vlaamse Confederatie Bouw heeft nieuwe ondervoorzitter: Michel Vanderstraeten (Vanderstraeten NV)

Het bestuurscomite van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) heeft vandaag Michel Vanderstraeten verkozen tot hun nieuwe ondervoorzitter. Michel Vanderstraeten, gedelegeerd bestuurder Vanderstraeten NV, werd nog maar onlangs (maart 2020) voorgedragen  tot voorzitter Confederatie Bouw Limburg maar zal zich nu ook engageren als ondervoorzitter bij de VCB. Op die manier worden de Limburgse bouwbelangen nog verder gedragen, en zal de stem van de Limburgse bouwondernemer harder klinken in Brussel.

Michel Vanderstraeten: “In de eerste plaats wil ik de troeven maar ook de noden van de Limburgse actoren in de bouw verder naar voren schuiven. Ik kijk er naar uit om actief mee te werken aan het positief imago van de sector door nog nauwere samenwerkingen te creëren met alle stakeholders, opdrachtgevers, ontwerpers, medewerkers, kennisinstellingen, overheid, …

We moeten dringend meer zuurstof voor de Limburgse bouwsector creëren en dit onder vorm een versneld en verhoogd investeringsritme van de verschillende overheden. Van elke euro die in de bouw geïnvesteerd wordt, vloeit er 50 cent terug naar de overheid. De overheid dient op een proactieve en flexibele wijze om te gaan met vergunningsaanvragen en de nodige incentives te nemen om de bouwsector een boost te geven en dit niet alleen in de Vlaamse ruit.”

augustus