BA5

Van de BA5 werknemer wordt volgens het AREI verwacht dat hij de elektrische gevaren zelf kan inschatten en de maatregelen bepalen om de daaruit voortvloeiende specifieke risico's te elimineren of tot een minimum te beperken. Deze opleiding is geschikt voor werknemers die aan diverse elektrische installaties werken.

PROGRAMMA

Doelstelling - situering van de regelgeving

 • codex over het welzijn op het werk
 • machinerichtlijn en arbeidsmiddelenrichtlijn
 • laagspanningsrichtlijn
 • persoonlijke beschermingsmiddelen
 • AREI t.o.v. de IEC 60364

Specifieke installaties

 • geleidende afgesloten ruimten
 • elektrische buiteninstallaties en werfinstallaties
 • brandbeiligheid
 • elektriciteit en brand
 • ex-installaties
 • overstroombeveiligingen

PRAKTISCH

Duur: 2 dagen

Uren: 08u30 tot 16u30

Locatie: Confederatie Bouw Limburg, Wetenschapspark 33, 3590 Diepenbeek

PRIJS

Leden betalen 320 euro, niet-leden 416 euro. Prijzen zijn exclusief btw. We aanvaarden betalingen via de KMO portefeuille.

INSCHRIJVEN

Wenst u meerdere personen tegelijkertijd in te schrijven voor deze opleiding? Vraag het meervoudig inschrijvingsformulier aan lore.bollen@confederatiebouw.be.

Opgepast, het aantal plaatsen zijn beperkt !! Bij onvoldoende inschrijvingen kan een sessie geannuleerd worden.

SUBSIDIES

Tussenkomst voor arbeiders PC124

Constructiv komt tussen in de opleidingskost en de loonkost voor arbeiders. Bij inschrijving vraagt Confederatie Bouw de tussenkomst voor u aan bij Constructiv, u hoeft zelf niets te ondernemen.

Tussenkomst tijdens de werkuren

Tussenkomst buiten de werkuren:

Winteropleidingen

Tussen 1 december en 31 maart kan u voor uw arbeiders PC 124 beroep doen op het voordelig winteropleidingssysteem. Dit systeem houdt in dat uw werknemers werkloos worden gesteld wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden). Als werkgever hoeft u zo geen loonkosten te betalen en de arbeider ontvangt naast de werkloosheidsuitkering nog een opleidingspremie van Constructiv.


Als opleidingsaanbieder en adviesverstrekker bezit Confederatie Bouw Limburg een erkenning voor de KMO-portefeuille. In de vernieuwde KMO-portefeuille is er een onderscheid volgens de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van 10.000 euro, het steunpercentage bedraagt 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal 15.000 euro via de KMO-portefeuille. De aanvraag moet uiterlijk 14 dagen na de start van de opleiding ingediend worden via www.kmo-portefeuille.be. Enkel de eenheidsprijs komt in aanmerking voor betaling via KMO-portefeuille, dus niet via de BTW. Ons erkenningsnummer DV.O 109625.

Kalender

Bekijk onze kalender en blijf op de hoogte van interessante evenementen en opleidingen. 

december

z m d w d v z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31