Boost Bouw Limburg: Digitaler en duurzamer voor meer rendement

Boost Bouw Limburg

Limburgse bouwbedrijven krijgen de kans om de komende twee jaar intensief te gaan werken rond twee van de belangrijkste uitdagingen in de sector: rendabiliteit en duurzaamheid. Dat wordt mogelijk gemaakt door maatgerichte programma’s rond digitalisering en circulair bouwen die Confederatie Bouw Limburg en POM Limburg samen hebben uitgewerkt binnen ‘Boost Bouw Limburg’.

De bouwsector staat voor ingrijpende uitdagingen. Zo staat de rendabiliteit van onze bouwbedrijven onder grote druk. Dat de winstmarges vaak onder nul dalen, heeft diverse oorzaken. Zoals de zogenaamde faalkosten, die hoog kunnen oplopen door vermijdbare fouten in iedere fase van het bouwproces. De tijdrovende administratieve lasten en de manueel uitgevoerde handelingen zijn andere voorbeelden die drukken op de productiviteit en efficiëntie.

Nochtans zijn er mogelijkheden om op dat vlak een grote terreinwinst te boeken en de rendabiliteit positief te beïnvloeden. Zowel POM Limburg als Confederatie Bouw Limburg hebben de ervaring dat een doorgedreven digitalisering een belangrijk steentje kan bijdragen. Vandaar dat beide organisaties de handen in elkaar hebben geslagen om de digitalisering bij Limburgse bouwbedrijven een boost te geven. In een gezamenlijk programma gaan ze inzetten op digitale transformatietrajecten van bouwkmo’s, zodat planning, aansturing en opvolging van een bouwwerf digitaal en efficiënt georganiseerd kan worden. Ook gaan ze ambitieuze bedrijven samenbrengen om pilootprojecten op te starten en zo de ganse sector te enthousiasmeren, zowel op gebied van digitaal ondernemen en werken als op vlak van het introduceren van innovaties zoals digitale marketing, AI, data mining, …

Een tweede uitdaging die de sector dient aan te pakken, is .... lees hier verder

Wil je graag deelnemen? Op 1 maart start het volgende Boost Bouw Limburg Plonstraject.
Kom op 18 januari of 15 februari naar de inspiratie, of adviesdag en stel al je vragen!
Meer info, klik hier!

Boost Bouw Limburg

Digitale transformatie, ben jij er klaar voor? Neem een “plons” in ons digi-bad!

Neem deel aan het plons-traject, een individueel digitaliserings-groei-traject van Boost Bouw Limburg en geef een boost aan jouw onderneming.
We gaan samen met jou stap voor stap aan de slag, en maken jou én je onderneming klaar voor een ware digitale transformatie!
We starten klein, maar denken samen met jou ook na over een concreet plan van aanpak op lange termijn.

Je doet dit niet alleen, hier bovenop word je in dit pakket op verschillende momenten ondersteund door digitale experten.
Deze experten pool staat je met raad én daad bij.

Ben jij al aan het digitaliseren?

Dit traject kan perfect een aanvulling zijn om net dat stapje verder te gaan.

KLIK HIER VOOR MEER INFO

Weet waar je aan toe bent!

• Individuele bespreking BOOST-IT scan: mondeling advies bij digitaal aangeleverd rapport.
  • Ben jij een blokker? Of een booster? Mondeling advies bij professionele persoonlijkheidsscan.
  • Zit jouw onderneming in een digitale crisis of sta je eerder voor technische en/of organisatorische uitdagingen? En wat betekent dit voor het team?
  • Voor welke kosten kom je te staan, wil je je onderneming digitaal klaar maken?

Je ontvangt een persoonlijke adviesnota met een haalbaarheidsstudie en verduidelijking van de volgende stappen in jouw individueel digitaliseringstraject.

Stap voor stap gaan we aan de slag!

• Welke valkuilen of opportuniteiten kan je vandaag al aanpakken?
  • Current state vs. dream state. Voor welke stap(pen) dien je nog eerst een fundering te leggen?

Verdere ontwikkeling van jouw ondernemersvaardigheden:

2 dagen opleiding voor 2 personen (zaakvoerder & digitale trekker binnen de onderneming)

OPLEIDING: Digitale waardecreatie

• Optimalisatie van je huidige businessmodel of creatie van nieuw model?
  • Hoe processen digitaliseren?
  • Bottum-up of topdown, is er wel een verschil?
  • Processen gedeeltelijk of volledig digitaliseren?
  • Hoe vertaalt zich in de praktijk

OPLEIDING: Digitale tools

• Hoe is de overdracht van een tool naar een centrale databank?
  • Hoe digitale tools selecteren?
  • Hoe vat krijgen op de prijswaarde van digitale tools?
  • Welke basisprincipes gelden voor het gebruik van een digitale tool?

Exclusieve toegang tot lerend netwerk van digitale frontrunners

+ Gratis offerte voor een professionele IT-audit

+ 10 (!!) experten uren & een digitale handleiding

*Betaling mogelijk via KMO portefeuille