Boost Bouw Limburg: Digitaler en duurzamer voor meer rendement

in samenwerking met

Limburgse bouwbedrijven krijgen de kans om de komende twee jaar intensief te gaan werken rond twee van de belangrijkste uitdagingen in de sector: rendabiliteit en duurzaamheid. Dat wordt mogelijk gemaakt door maatgerichte programma’s rond digitalisering en circulair bouwen die Confederatie Bouw Limburg en POM Limburg samen hebben uitgewerkt binnen ‘Boost Bouw Limburg’.

De bouwsector staat voor ingrijpende uitdagingen. Zo staat de rendabiliteit van onze bouwbedrijven onder grote druk. Dat de winstmarges vaak onder nul dalen, heeft diverse oorzaken. Zoals de zogenaamde faalkosten, die hoog kunnen oplopen door vermijdbare fouten in iedere fase van het bouwproces. De tijdrovende administratieve lasten en de manueel uitgevoerde handelingen zijn andere voorbeelden die drukken op de productiviteit en efficiëntie.

Nochtans zijn er mogelijkheden om op dat vlak een grote terreinwinst te boeken en de rendabiliteit positief te beïnvloeden. Zowel POM Limburg als Confederatie Bouw Limburg hebben de ervaring dat een doorgedreven digitalisering een belangrijk steentje kan bijdragen. Vandaar dat beide organisaties de handen in elkaar hebben geslagen om de digitalisering bij Limburgse bouwbedrijven een boost te geven. In een gezamenlijk programma gaan ze inzetten op digitale transformatietrajecten van bouwkmo’s, zodat planning, aansturing en opvolging van een bouwwerf digitaal en efficiënt georganiseerd kan worden. Ook gaan ze ambitieuze bedrijven samenbrengen om pilootprojecten op te starten en zo de ganse sector te enthousiasmeren, zowel op gebied van digitaal ondernemen en werken als op vlak van het introduceren van innovaties zoals digitale marketing, AI, data mining, …

Een tweede uitdaging die de sector dient aan te pakken, is .... lees hier verder

Terug naar overzicht

Kalender

Bekijk onze kalender en blijf op de hoogte van interessante evenementen en opleidingen. 

oktober

z m d w d v z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31